Buijs (KV Mechelen) voorspelt grote toekomst Club Brugge-speler: 'Juiste balans'

Buijs (KV Mechelen) voorspelt grote toekomst Club Brugge-speler: 'Juiste balans'

29-09-2022 20:44
6

KV Mechelen-trainer Danny Buijs staat komend weekend tegenover zijn oud-speler Bjorn Meijer. De linksback van Club Brugge brak door onder zijn voormalige oefenmeester bij FC Groningen, die Meijer een grote toekomst voorspelt.

Buijs, die het duel met Brugge vanaf de tribune moet aanschouwen vanwege een schorsing, is zeer lovend over Meijer. "Het is voor een trainer een verademing om met een speler als hij te werken. Bjorn heeft precies de juiste balans tussen zelfkritiek en zelfvertrouwen. Als je hem ergens op wijst is het nooit ja maar, maar denkt hij altijd: hoe kan ik beter worden van deze kritiek?", aldus Buijs in gesprek met Voetbal International. 

De oefenmeester, die met KV Mechelen twaalfde staat, ziet in Meijer een complete speler. "Een linksbenige verdediger die goed kan voetballen, fysiek in orde is en een geweldig loopvermogen bezit. Als hij zich bij Club Brugge op deze weg doorontwikkelt ben ik heel benieuwd hoe ver hij het gaat schoppen. Zijn profiel is fantastisch."

De stormachtige ontwikkeling van Meijer heeft nog niet voor een plek in de selectie van bondscoach Louis van Gaal gezorgd, iets waar hij zelf nog niet echt mee bezig is. "Zelf denk ik dat dat echt iets te snel is. Voordat ik daar aanspraak op kan maken, heb ik echt nog wat meer te bewijzen", zo liet hij onlangs weten aan VI.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie