De Bruyne over City-ploegmaat Aké: Hij speelt op een heel hoog niveau

De Bruyne over City-ploegmaat Aké: "Hij speelt op een heel hoog niveau"

20 september - 19:15
0

In Nederland gaat het relatief weinig over Nathan Aké en Manchester City-sterspeler Kevin De Bruyne lijkt dat niet helemaal te snappen. De Rode Duivel is onder de indruk van de Nederlandse verdediger.

Op dit moment zit de kans er goed in dat Aké in de basis staat bij Oranje op het WK. Ziggo Sport wil graag van De Bruyne weten hoe hij kijkt naar zijn collega bij Manchester City. "Voor mij is hij heel belangrijk", begint De Bruyne. "Ik ben natuurlijk heel goed met Nathan. In het eerste jaar moest hij zich een beetje aanpassen aan de manier van spelen, dat maken veel spelers hier mee. Vorig jaar heeft hij heel veel wedstrijden gespeeld en was hij heel belangrijk op verschillende posities."

"Dit jaar heeft hij een topvoorbereiding gespeeld. Hij is natuurlijk geblesseerd geweest en nu speelt hij gewoon op een heel hoog niveau", gaat een lovende De Bruyne verder. "Ik weet natuurlijk niet waarom er in Nederland minder over hem gesproken wordt. Maar als je bij City speelt en je al jaren een vaste speler in de Premier League bent, dan heb je heel veel kwaliteiten. Dat toont hij ook gewoon."

Ook in deze interlandperiode is Aké weer opgeroepen door Louis van Gaal. De linkspoot lijkt zich te moeten richten op een de positie van linkercentrale verdediger in de driemansdefensie van Oranje. Op 25 september volgt het duel tussen City-ploegmaats, De Bruyne en Aké.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Ziggo Sport Voetbal (@ziggosportvoetbal)

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie