Beloftenteams gebuisd in vierde klasse: Enkel Jong Cercle en Union U23 winnen

Beloftenteams gebuisd in vierde klasse: Enkel Jong Cercle en Union U23 winnen

20-09-2022 10:50 Laatste update: 10:57
3

Niet enkel in 1B en Eerste Amateur treden sinds dit seizoen beloftenteams aan. Ook in Tweede Amateur, ofwel vierde klasse, komen de beloften van enkele 1A-clubs uit. Enkel Union SG U23 en Jong Cercle wisten te winnen. Cercle pakt daardoor de leidersplaats in haar reeks.

In de Vlaamse A-reeks op het vierde niveau vinden we Jong Cercle en Jong Essevee. De groen-zwarte beloften haalden uit tegen Zelzate met 0-4. Jong Cercle staat daardoor eerste na twee overwinningen en twee gelijke spelen. Er zijn wel nog heel wat ploegen die een wedstrijd minder speelden in die reeks. De beloften van Zulte Waregem speelden met 1-1 gelijk tegen Lokeren-Temse en staan na drie wedstrijden elfde.

Jong KVM en Beerschot U23 treden aan in de Vlaamse B-reeks. De Mechelse beloften verloren met 2-1 bij Sporting Hasselt en staat daardoor derde met 6 op 9. De jonkies van Beerschot doen het minder goed. Ze kwamen thuis niet verder dan een 1-1-gelijkspel tegen FC Lebbeke en staan laatste met 1 op 9.

In de Waals-Brusselse reeks doet Union SG U23 het goed. Het won met 2-0 van Meux en deelt de leidersplaats met vier andere clubs met negen op twaalf. De beloften van RFC Seraing staan allerlaatste met één punt uit vier matchen.