Manchester City wint eenvoudig van Wolves: De Bruyne met twee assists

Manchester City wint eenvoudig van Wolves: De Bruyne met twee assists

17-09-2022 15:26 Laatste update: 15:29
1

Manchester City heeft kinderlijk eenvoudig afgerekend met Wolverhampton Wanderers in de Premier League. De ploeg van manager Pep Guardiola won met 3-0 en Kevin De Bruyne gaf twee assists.

The Citizens openden razendsnel de score op Molineux. Na een voorzet van De Bruyne sloeg Jack Grealish al na één minuut toe. Na ruim een kwartier maakte Erling Haaland er 2-0 van met een droge knal. Voor de Noorse topschutter was het alweer zijn elfde treffer zeven duels in de Premier League. 

Manchester City stevende daarmee al op een eenvoudige middag af, maar na een halfuur maakte Collins de missie van Wolverhampton helemaal onnodig. Hij plantte zijn noppen in de buik van Grealish, in een actie die deed denken aan die van Nigel de Jong tijdens de WK-finale in 2010. Scheidsrechter Anthony Taylor twijfelde niet en kende een directe rode kaart toe. Grealish moest even behandeld worden, maar kon wel verder.

In het restant was City simpelweg een maatje te groot voor de thuisploeg, maar de ploeg van Guardiola liet na om de score echt flink op te voeren. Alleen Phil Foden troef twintig minuten voor tijd nog doel, op assist van weer De Bruyne.