RWDM buigt achterstand om in Deinze en wipt naar subtop van klassement

11-09-2022 22:05
2

RWDM heeft haar tweede zege van het seizoen kunnen boeken in de Challenger Pro League. Op het veld van MSK Deinze kwamen de Brusselaars nochtans op achterstand, maar na de pauze bogen ze dat volledig om: 1-2.

Zowel Deinze als RWDM was niet bepaald voortvarend aan de nieuwe campagne begonnen. Allebei telden ze vijf punten uit vier wedstrijden, wat niet strookte met de vooraf opgestelde ambities. In de slotwedstrijd van de vijfde speeldag leverde dat vooral steriel voetbal op. Net wanneer iedereen vrede leek te nemen met een brilscore bij de rust, klauwde de thuisploeg toch. Gaëtan Hendrickx zorgde voor 1-0.

Die late voorsprong bood RWDM wel de mogelijkheid om een vers strijdplan op te stellen in de kleedkamers. Dat leek ook te gebeuren, want na nog geen zeven minuten in het tweede bedrijf hingen de bordjes alweer in evenwicht via Florian Le Joncour. Een kwartier later ging het bezoek zelfs helemaal over Deinze. Luke Plange, de Engelse spits die zijn debuut vierde voor de club, zette zowaar de winnende treffer op het bord. Verder kwam Deinze in de laatste minuten immers niet.

Door de zege maakt RWDM een mooie sprong in de rangschikking. De runner-up van het vorige seizoen staat nu gedeeld derde, op vier eenheden van koploper Lierse SK. Tegenstander Deinze blijft onderaan hangen. Met vijf punten op vijftien houdt het slechts twee ploegen achter zich.