Goed nieuws uit Brugse ziekenboeg: Hoefkens verwacht Mata snel terug in actie

Goed nieuws uit Brugse ziekenboeg: Hoefkens verwacht Mata snel terug in actie

09-09-2022 17:11 Laatste update: 17:51
14

Club Brugge slaagde erin om haar openingswedstrijd in de Champions League te winnen. Tegen Bayer Leverkusen trok het met 1-0 aan het langste eind, en dat zonder Clinton Mata op het terrein. De Angolese Luikenaar sukkelt met kwaaltjes, maar zou er volgens Carl Hoefkens snel weer aan komen.

Op zijn perspraatje had de trainer van Club ook een woordje over voor Mata. Volgende week zou de verdediger opnieuw minuten kunnen maken. "We proberen hem te recupereren voor Porto, al kan het ook Standard worden", houdt Hoefkens nog enigszins een slag om de arm. Deze zaterdag is hij er dus sowieso niet bij, wanneer Blauw-Zwart op bezoek trekt bij RFC Seraing.

Dit seizoen werkte Mata al elke minuut af, tot hij in de stadsderby met Cercle Brugge naar de kant moest. Dat is nu een week geleden. Hier en daar werd gevreesd voor een zware blessure (en dus een lange inactiviteit), maar dat blijkt goed mee te vallen. In principe is Mata één van de leiders in de achterhoede van Club. Tegen Leverkusen koos Hoefkens voor het trio Denis Odoi, Brandon Mechele en matchwinnaar Abakar Sylla.

Die laatste zal in Seraing alvast geen minuten maken. Het negentienjarige goudhaante werd uit de selectie gelaten om uit te rusten met het oog op latere wedstrijden. Verder had Hoefkens geen verrassingen in petto. Alle overige namen van de partij in de Champions League tekenen opnieuw present.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie