Hoge verwachtingen rond Dimata: “Snel, goed balcontrole en één van beste koppers”

Hoge verwachtingen rond Dimata: “Snel, goed balcontrole en één van beste koppers”

31-08-2022 16:16
7

Landry Dimata heeft zich verzekerd van een nieuwe omgeving om zijn loopbaan te herlanceren. Bij NEC in Nijmegen zal onze landgenoot zijn best doen om weer de spits van weleer te worden. Technisch directeur Ted van Leeuwen heeft er alvast een goed oog in.

Op de clubwebsite van NEC reageert de sportieve baas uitvoerig op de komst van Dimata. Naar eigen zeggen volgt de club hem al jaren op de voet. “Het leek lange tijd onmogelijk om hem naar Nijmegen te halen, maar onder druk wordt alles vloeibaar. Landry is een exponent van een generatie Belgische topspitsen”, blaast Van Leeuwen stevig op de loftrompet.

Welke troeven heeft Dimata volgens hem? “Hij combineert snelheid met een goede balcontrole en is één van de beste koppers in de Spaanse LaLiga.” Uiteraard is Van Leeuwen ook op de hoogte van de mindere kanten, zoals de ernstige knieblessure die de spits zowat anderhalf jaar gekost heeft.

Die ligt nu echter volledig in het verleden. “Landry heeft de voorbereiding meegedraaid in Spanje, alleen heeft hij nog wel wedstrijdminuten nodig om maximaal te kunnen presteren. We zijn ontzettend blij dat hij dit seizoen uitkomt voor N.E.C”, besluit Van Leeuwen.