Vanhaezebrouck niet te spreken over ref Laforge: Verschillende fouten gemaakt

Vanhaezebrouck niet te spreken over ref Laforge: "Verschillende fouten gemaakt"

28-08-2022 16:20
44

Bij KAA Gent was Hein Vanhaezebrouck na de partij tegen Royal Antwerp FC niet te spreken over scheidsrechter Nicolas Laforge en de VAR. Volgens hem ging de wedstrijdleiding dan ook meermaals in de fout.

Bij KAA Gent was men na de partij tegen Antwerp niet te spreken over de wedstrijdleiding. Het publiek scandeerde meermaals 'amateur' en ook Vanhaezebrouck kreeg het aan de stok met de scheidsrechter van dienst. "Laforge heeft verschillende fouten gemaakt", begon Vanhaezebrouck in een reactie bij Eleven Sports.

"De beslissing in het duel tussen Depoitre en Avila was zijn grootste fout. De verdediger van Antwerp zocht Depoitre gewoon op en ging dan vallen. Dat is geen fout van Depoitre, maar wel van de tegenstander."

Volgens Vanhaezebrouck had Laforge dan ook geen al te beste partij achter de rug. "Als de VAR drie keer moet corrigeren, heeft de scheidsrechter ook drie keer een fout gemaakt", merkte hij fijntjes op.

VAR
Al had ook over de VAR-interventies Vanhaezebrouck nog wat te zeggen. "Bij de eerste penaltyfout vind ik het geen clear error. Ik heb geen enkel duidelijk beeld gezien dat de handsbal ook buiten de zestien was", aldus Vanhaezebrouck.

Verder oordeelde Vanhaezebrouck dat ook de penaltyfout van Vadis Odjidja ondanks het contact toch licht gefloten was. "Dit is overdreven VAR-werk. Dit is niet de eerste keer dat dit bij ons gebeurt. De VAR vindt zich geroepen om hier tussen te komen", ging Vanhaezebrouck verder. "Dit is niet alleen vandaag, maar dat vergeten anderen vaak", besloot de misnoegde trainer.