OFFICIEEL: Lierse shopt bij PSV en haalt jeugdproduct van Anderlecht in huis

OFFICIEEL: Lierse shopt bij PSV en haalt jeugdproduct van Anderlecht in huis

4 augustus - 21:44
1

PSV heeft officieel afscheid genomen van Maxime Delanghe. De 21-jarige keeper maakt de overstap naar Lierse SK, waar hij het doelmannenprobleem moet oplossen.

Dat heeft PSV bevestigt via de officiële kanalen. Delanghe, die nog tot medio 2023 vastlag in Eindhoven, tekent een meerjarig contract bij Lierse. Bij PSV was de sluitpost overbodig geworden. De technische leiding van de Eindhovenaren zien in Kjell Peersman (ook een landgenoot) een toekomstig eerste doelman, maar niet in Delanghe. Daarnaast heeft Ruud van Nistelrooij de beschikking over Walter Benítez, Boy Waterman en Joël Drommel.

Delanghe kwam in 2017 over uit de jeugd van RSC Anderlecht en doorliep de hoogste jeugdelftallen van PSV. Onder leiding van Roger Schmidt werd hij bij de hoofdmacht gehaald, maar een officieel debuut bleef uit. Wel kwam Delanghe 33 keer in actie voor Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie. PSV bedingt naar verluidt een doorverkooppercentage bij Lierse. 

Bij Lierse moet Delanghe het doelmannenprobleem oplossen na de blessure van Jens Teunckens. De doelman is voor lange tijd buiten strijd.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie