Update: 'Dessers dringt zelf aan op transfer, Cremonese wil 6,5 miljoen betalen

Update: 'Dessers dringt zelf aan op transfer, Cremonese wil 6,5 miljoen betalen

03-08-2022 10:46 Laatste update: 16:04
52

Het lijkt erop dat niet Genk, Kopenhagen of Rotterdam de nieuwe woonplaats van Cyriel Dessers zal worden, maar wel Cremonese in Italië. Het lokale US Cremonese, dat promoveerde naar de Serie A, zou dicht bij zijn komst staan. Een monstersom vangt Genk niet voor haar goaltjesdief.

Het Italiaanse Cremonese lijkt dus in pole positie te liggen om Dessers aan boord te trekken. Volgens Jurriaan Van Wessem, een Nederlandse journalist die de Serie A op de voet volgt, hoeft de promovendus daar slechts vier miljoen euro voor op tafel te leggen. Dat is het bedrag dat KRC Genk verlangt. Cremonese zou bereid zijn om aan die wensen te voldoen.

Opmerkelijk: Feyenoord, dat Dessers vorig seizoen op succesvolle wijze huurde van Genk, beschikte in eerste instantie ook over een aankoopoptie van zo'n vier miljoen. Na lang wikken en wegen besloten de Rotterdammers dat geld niet op tafel te leggen. De algemene aanname was dan ook dat Genk nu een hoger bedrag kon vragen aan andere geïnteresseerde partijen, maar blijkbaar hebben de Limburgers vrede met vier miljoen.

Update: Volgens Het Laatste Nieuws ligt de aankoopprijs die Genk zou ontvanger toch hoger. Cremonese zou tot 6,5 miljoen willen gaan. Het is nog afwachten of KRC Genk dit accepteert. Langs Dessers kant is het volgens het dagblad wel duidelijk. Hij wil weg uit België. De spits treedt zaterdag wel nog aan tegen KAS Eupen.