'Anderlecht eens met schorsingsvoorstel voor Abdulrazak na uitsluiting in Cercle'

'Anderlecht eens met schorsingsvoorstel voor Abdulrazak na uitsluiting in Cercle'

02-08-2022 11:01
38

RSC Anderlecht zal de komende twee weken geen beroep kunnen doen op Ishaq Abdulrazak. De zomeraanwinst liet zich in de nederlaag tegen Cercle Brugge (1-0) op negatieve wijze gelden met een elleboogstoot, waarop hij een rode kaart kreeg. Zijn werkgever heeft het schorsingsvoorstel van het Bondsparket nu aanvaard.

Het parket had Abdulrazak een voorstel gedaan van drie speeldagen schorsing, waarvan eentje voorwaardelijk. Na beraad heeft Anderlecht besloten om niet in beroep te gaan daartegen, weet Het Laatste Nieuws. Dat betekent dat het Abdulrazak de komende twee wedstrijden in de Jupiler Pro League zal moeten missen. Bovendien moet de twintigjarige Nigeriaan een boete ophoesten van 2.500 euro.

Concreet zal Felice Mazzu geen beroep kunnen doen op Abdulrazak in de komende duels tegen RFC Seraing en Sint-Truiden. Dat zal hoe dan ook voor schuifwerk zorgen, aangezien de zomertransfer een vaste basisplaats te pakken had, als rechtervleugelspeler in Mazzu's gekende 3-5-2. Er is echter ook goed nieuws voor de Anderlecht-coach. Michael Murillo, die ook op die plek uit de voeten kan, zou namelijk stilaan weer wedstrijdfit zijn.