De storm gaat even liggen: Ronaldo in de basis in laatste oefenduel van Man United

De storm gaat even liggen: Ronaldo in de basis in laatste oefenduel van Man United

31-07-2022 16:13

Cristiano Ronaldo keert zondag terug bij Manchester United in het oefenduel met Rayo Vallecano. Erik ten Hag geeft de Portugese ster een basisplaats. Ook zomeraanwinsten Lisandro Martínez en Christian Eriksen staan aan de aftrap.

Ronaldo is de grote blikvanger, nadat hij de voorbije weken niet in actie kwam door onduidelijkheid over zijn sportieve toekomst. Ten Hag weet nog niet hoe lang hij Ronaldo kan laten staan. "We zullen zien hoe lang hij kan spelen. Maar hij zit absoluut nog niet op het niveau van de rest van de selectie, omdat hij veel weken heeft gemist."

"Hoe lang hij verwijderd is van spelen in de Premier League kan ik niet zeggen. Hij heeft nu vooral veel trainingen nodig en wedstrijden", zegt de Nederlandse manager tegen Viaplay. Voor Ten Hag is het zijn vuurdoop op Old Trafford. Veel beoogde basisspelers krijgen rust, nadat ze zaterdag al in actie kwamen tegen Atlético Madrid (0-1). Een aantal kanshebbers is wel van de partij, omdat ze nog ritme moeten opdoen. Zo vormt Martínez een duo met Raphaël Varane in het hart van de defensie.