Vanheusden zet carrière voort bij AZ: De ideale club voor hem

Vanheusden zet carrière voort bij AZ: "De ideale club voor hem"

26-07-2022 08:29 Laatste update: 08:29
0

Zinho Vanheusden gaat dit seizoen voor AZ Alkmaar spelen. De ex-speler van onder meer Standard heeft de juiste keuze gemaakt, vindt Stijn Wuytens. 

Wuytens heeft zelf bij AZ gespeeld en ziet Vanheusden weer openbloeien bij die club, die hem huurt van Inter. "AZ is de ideale club voor Vanheusden", vertelt Wuytens aan Het Belang Van Limburg. "Het is een voetballende club met een bepaalde lijn en een organisatie die zich niet laat leiden door emotie. Er wordt gewerkt volgens een vast stramien op het gebied van fysiek en tactiek."

Vanheusden kan rustig groeien in Alkmaar. "Er staat een bepaalde druk op de club, maar het is niet zo dat AZ kampioen moét worden. AZ wil presteren en daarom ook presteert zonder dat er een gigantische druk op staat. Ik geloof in deze match. Het is een jongen die graag voetbalt, die indribbelt, die risico neemt in de opbouw en een goede passing heeft. In Nederland zal dat nog meer naar boven komen."

Vorig seizoen speelde Vanheusden bij Genoa, maar dat verhaal eindigde in mineur. Genoa zakte namelijk naar de Serie B. AZ heeft ook een aankoopoptie voor Vanheusden.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie