Club Brugge verslaat KAA Gent en sleept Supercup in de wacht

Club Brugge verslaat KAA Gent en sleept Supercup in de wacht

17-07-2022 19:44
103

Club Brugge heeft de Supercup in de wacht gesleept. Het klopte bekerwinnaar KAA Gent met 1-0. Andreas Skov Olsen zorgde voor het enige doelpunt. 

Club begon het best aan de wedstrijd en kreeg ook de eerste doelkans, maar Vormer stuitte op doelman Roef. Ook KAA Gent kon even dreigen met een voorzet van Cuypers, maar niemand stond klaar om die binnen te tikken. Een knap schot van Nurio ging dan weer nipt over.

Iets na het halfuur mocht KAA Gent even vieren, maar de goal van Tissoudali werd op aangeven van de VAR afgekeurd voor buitenspel. Aan de overkant kon Skov Olsen wél de ban breken. Zijn schot week af op de ongelukkige Ngadeu en liet Roef op die manier kansloos.

Na de pauze moest KAA Gent op zoek naar de gelijkmaker, maar Tissoudali mikte de eerste kans naast. Mede door de warmte ging het tempo omlaag en werden de kansen bijzonder schaars. Enkel Mechele kon nog even dreigen met een kopbal. Club trok zonder veel problemen haar zeventiende Supercup over de eindstreep.

Club Brugge begint komend weekend met een thuismatch tegen KRC Genk. KAA Gent opent volgende vrijdag op het veld van Standard.