'Barça denkt aan maatregel tegen De Jong doordat transfer niet van de grond komt'

'Barça denkt aan maatregel tegen De Jong doordat transfer niet van de grond komt'

14-07-2022 22:10
16

FC Barcelona overweegt om maatregelen te nemen tegen Frenkie de Jong, als hij blijft weigeren om mee te werken aan een transfer. De Catalanen zouden er volgens Sport 'serieus' over nadenken om De Jong niet mee te nemen op trainingskamp naar de Verenigde Staten.

Manchester United probeert De Jong al langer binnen te halen, maar de Oranje-international wil liever bij Barcelona blijven. Daarnaast is De Jong niet van plan om akkoord te gaan met een salarisverlaging, nadat hij in de afgelopen seizoenen flink loon inleverde. Voor Barcelona is het echter cruciaal dat de middenvelder minder gaat verdienen of vertrekt. De club werkt namelijk met een beperkt budget en kan spelers als Andreas Christensen, Franck Kessié en Sergi Roberto anders niet inschrijven.

Daardoor zet Barcelona de oud-Ajacied mogelijk voor het blok. De club denkt erover om een duidelijk signaal af te geven en De Jong niet mee te nemen op trainingskamp naar de VS. Dat meldt het Spaanse Sport. Barcelona hoopt dat De Jong op die manier onder druk alsnog voor een vertrek naar Manchester kiest.

Op zaterdagavond vertrekt de selectie van Barcelona al naar Amerika. Daar zal de nummer twee van Spanje oefenwedstrijden spelen tegen Inter Miami, Real Madrid, Juventus en Red Bull New York. De Jong is ondertussen aan de voorbereiding begonnen bij Barça.