'Nielsen beschouwt Gent nu wél als stap hogerop, vijfvoudig loon ligt er klaar'

'Nielsen beschouwt Gent nu wél als stap hogerop, vijfvoudig loon ligt er klaar'

13-07-2022 09:17 Laatste update: 09:38
45

Casper Nielsen blijft de gemoederen beheersen in het Belgische voetballandschap. De uitblinker van Union Saint-Gilloise is grof wild, want zowat elke topclub uit ons land zou hem er graag bij willen. Met KAA Gent zou de vicekampioen zelfs al een overeenstemming gevonden hebben over een mogelijke transfersom. Nu is ook Nielsen zelf overtuigd geraakt.

Met onder meer RSC Anderlecht, Royal Antwerp FC, Club Brugge en nog een rist buitenlandse clubs achter hem aan, heeft Nielsen zijn bestemming zowat voor het uitkiezen. Dat zou je althans denken, ware het niet dat zijn huidige werkgever natuurlijk ook nog een aardig mondje meespreekt. Dat Union geen akkoord lijkt te vinden met Club Brugge, maar wél al met Gent op dezelfde lijn zit, schoot bij hem in het verkeerde keelgat.

De Deen weigerde zelfs om oefenwedstrijden af te werken, al deed hij afgelopen weekend wel opnieuw mee tegen Brighton & Hove Albion en stapte hij ook op het vliegtuig richting Portugal voor een duel tegen Sporting Lissabon. Er is dus sprake van een mentale klik, die zich (nog belangrijker) eveneens op een ander vlak uit: plots is Gent wél goed genoeg voor Nielsen, weet Het Nieuwsblad.

De aanjager op het middenvelder heeft zichzelf ervan overtuigd dat een overgang naar De Buffalo's wel degelijk een stap voorwaarts zou betekenen. Eerder vond er al een gesprek plaats met trainer Hein Vanhaezebrouck. Bovendien kan Nielsen in Gent naar verluidt een vijfvoud verdienen van zijn huidige loon bij Union. Ook dat financiële appeltje voor de dorst is uiteraard mooi meegenomen.