Vanhaezebrouck over Gentse kern: Maak me geen zorgen, kwaliteit over kwantiteit

Vanhaezebrouck over Gentse kern: "Maak me geen zorgen, kwaliteit over kwantiteit"

10-07-2022 23:00
16

Binnen exact een week begint KAA Gent aan haar nieuwe seizoen met het duel om de Supercup tegen Club Brugge. De voorbije weken trachtte Hein Vanhaezebrouck zijn manschappen zo goed mogelijk klaar te stomen, onder meer met een galawedstrijd tegen FC Midtjylland. Over het algemeen is de trainer best tevreden over de geleverde arbeid.

In het oefenduel met de Denen van Midtjylland kreeg een mengeling van meer ervaren en jonge krachten een kans, met in het achterhoofd de afwezigheid van een heleboel vaste namen. "De jongens die er waren én de jongeren hebben het goed gedaan. Chapeau voor hen", strooit Vanhaezebrouck met bloemetjes bij Het Laatste Nieuws.

Meer dan ooit lijkt Gent werk te willen maken van de doorstroming van eigen jeugd. Die gasten zijn er stilaan ook klaar voor. "Je ziet dat het loont als ze al die weken kunnen meetrainen met ons. Ze hebben zich goed geïntegreerd", merkte Vanhaezebrouck op. Bram Lagae, die tegen Midtjylland een erg degelijke invalbeurt afwerkte, scoorde bijvoorbeeld punten bij zijn trainer. "Die jongens gingen meteen mee in het verhaal en lieten hun kwaliteiten zien."

Vanhaezebrouck acht de tijd rijp om de Gentse jongeren ook in de breedte een rol te geven. Momenteel oogt de kern van De Buffalo's behoorlijk krap, maar dat hoeft geen probleem te zijn. "Neen, ik maak me geen zorgen", verzekert Vanhaezebrouck. "Als we nog wat kwaliteit kunnen toevoegen in enkele linies, kunnen we aanvullen met de jongeren. Kwaliteit boven kwantiteit."