UPDATE: ‘KRC Genk krijgt concurrentie voor Vera, vraagprijs ligt ook hoog’

UPDATE: ‘KRC Genk krijgt concurrentie voor Vera, vraagprijs ligt ook hoog’

07-07-2022 21:15 Laatste update: 13-07-2022 15:15
13

Haalt KRC Genk deze zomer een Argentijn naar ons land? Volgens onder meer de Argentijnse journalist Cesar Luis Merlo gaan de Limburgers een poging wagen om Fausta Vera los te weken bij Argentinos Juniors. 

Vera is een 22-jarige centrale middenvelder. De Argentijn staat in eigen land nog tot medio 2023 onder contract bij Argentinos Juniors. Vera is een jeugdproduct van die club en speelt sinds 2018 voor de A-ploeg. Vera was de voorbije jaren ook jeugdinternational bij Argentinië. 

In Argentinië klinkt het nu dat Genk erg concreet is voor Vera. De Limburgers zouden al een bod van zes miljoen euro voor de speler hebben gedaan. Ze zouden daarbij zeventig procent van de transferaandelen van Vera in handen krijgen. Argentinos Juniors overweegt het bod. 

Update: KRC Genk lijkt met Nicolas Castro een Argentijnse opvolger beet te hebben voor de naar Sassuolo vertrokken Kristian Thorstvedt. Ook landgenoot Fausto Vera wordt al een tijdje genoemd, maar Argentinos Juniors eisen een stevige transfersom. Ook meldt Het Laatste Nieuws dat er concurrentie is van het Braziliaanse Corinthians.