UPDATE: 'Standard bereikt een akkoord met Besiktas over Muleka'

UPDATE: 'Standard bereikt een akkoord met Besiktas over Muleka'

06-07-2022 09:02 Laatste update: 19:00
9

De transfer van Jackson Muleka van Standard Luik naar Besiktas zit al even in de pijplijn. Naar alle verwachting zal de deal nog voor het einde van de week afgerond en openbaar gemaakt worden. Intussen zijn ook de details uitgelekt.

Transferexpert Nicolò Schira weet hoe het contract van Muleka er zal uitzien in Istanboel. Daar heerst blijkbaar erg veel vertrouwen in zijn kwaliteiten, aangezien de Congolese spits er een contract voor liefst vijf jaar mag ondertekenen. Als hij dat volledig uitdient, zal hij 27 jaar zijn wanneer het afloopt. Muleka krijgt een jaarsalaris van één miljoen euro voorgeschoteld.

Dat is een ferme upgrade ten opzichte van zijn status bij Standard, waar hij vorige winter eigenlijk weggebonjourd werd. In een half jaar bij het Turkse Kasimpasa ontplofte Muleka echter met twaalf competitiedoelpunten. Die hebben uiteindelijk geleid tot een fraaie transfer naar Besiktas. Ook Standard wordt daar overigens beter van: volgens Schira vangen De Rouches nog 3,4 miljoen euro.

Update: Standard en Besiktas hebben een akkoord bereikt over de transfer van Muleka. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Standard zou vier miljoen euro ontvangen voor de spits. Al moet het daar wel de helft van afstaan aan de ex-club van Muleka, TP Mazembe. De Congolees tekent voor vijf jaar bij Besiktas.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie