Daar is Dessers weer: 'Vrijdag eerste training bij Genk, volgende week op stage'

Daar is Dessers weer: 'Vrijdag eerste training bij Genk, volgende week op stage'

01-07-2022 08:01

Cyriel Dessers is weer helemaal een speler van KRC Genk, althans voor even. Donderdag legde de spits zijn fysieke testen af in aanloop naar het nieuwe seizoen, deze vrijdag verschijnt hij voor het eerst opnieuw op het trainingsveld. 

Het Laatste Nieuws weet dat Dessers helemaal klaar is voor de dienst. De proeven van donderdag hebben in elk geval niets verontrustends aangetoond. Daarom pikt de Belgisch-Nigeriaanse goaltjesdief vanaf vandaag het trainingsritme weer op. Volgende week vertrekt Genk op oefenkamp naar het Nederlandse Alkmaar. Hoogstwaarschijnlijk stapt Dessers dan ook mee de bus op.

De 27-jarige Dessers maakte afgelopen seizoen het mooie weer in dienst van Feyenoord, dat hem huurde van Genk. Vooral in de UEFA Conference League drukte hij zijn stempel. De huurling zette de netten liefst tien keer bol, dat was er eentje meer dan in de Eredivisie. Na lang nadenken besloot Feyenoord de aankoopoptie van de razend populaire Dessers echter niét te lichten.

Daardoor is de spits nu teruggekeerd bij Genk. In eerste instantie zal hij daar opnieuw volop meetrainen, al blijft het onzeker of zijn toekomst ook écht in Limburg ligt. Dankzij zijn uitstekende prestaties heeft Dessers alvast veel interesse opgewekt van buitenlandse clubs.