'Oplossing Bongonda op komst, eerste gegadigde meldt zich bij KRC Genk'

'Oplossing Bongonda op komst, eerste gegadigde meldt zich bij KRC Genk'

29-06-2022 10:28 Laatste update: 22:40
14

Voor Theo Bongonda is het verhaal bij KRC Genk zo goed als voorbij. De aanvaller aast op een vertrek en heeft dat ook te kennen gegeven aan de club.

Dat weet men bij Het Belang van Limburg. Eerder raakte al bekend dat Genk zelf niet weigerachtig zou staan tegenover een vertrek en nu laat Bongonda ook weten dat hij aast op een nieuwe uitdaging. Beide partijen zoeken dan ook naar een oplossing.

Bongonda werd in de zomer van 2019 door Genk in huis gehaald en werd al snel één van de sterkhouders bij de Limburgers. Even werd hij zelfs gelinkt aan de Rode Duivels, maar tot een debuut bij de nationale ploeg kwam het niet.

De flankaanvaller wist dit seizoen niet te bevestigen en ging samen met Genk onderuit. Hij verloor zijn basisplek stilaan aan Luca Oyen en was zichtbaar niet langer helemaal tevreden bij de club. Nu mag hij de club verlaten, al is er voorlopig nog geen ploeg die ook concrete interesse toont.

Update: Inmiddels heeft een ploeg ook de interesse in Bongonda bekend gemaakt. Volgens Het Belang van Limburg gaat het om een ploeg uit de Verenigde Arabische Emiraten. Of Bongonda op 26-jarige leeftijd ook al richting het Midden-Oosten wil trekken, is nog maar de vraag.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie