Weinig Belgische fans, maar Qatar spreekt van record aanvragen voor WK-tickets

Weinig Belgische fans, maar Qatar spreekt van record aanvragen voor WK-tickets

22 juni - 18:45 Laatste update: 19:22
4

Eerder al raakte bekend dat er niet veel Belgen naar de Rode Duivels in Qatar gaan kijken. In meer dan twee maanden tijd hebben slechts 1.200 Belgische fans een ticket aangevraagd, aldus Het Laatste Nieuws. Nochtans meldt Qatar dat er na de tweede fase van de kaartjesverkoop kan rekenen op een “recordvraag”. 

Het aantal verkochte wedstrijdkaarten voor het WK 2022 in Qatar heeft na de tweede fase van de verkoop 1,2 miljoen bereikt, zo heeft de secretaris-generaal van het organisatiecomité, Hassan Al-Thawadi, woensdag bekendgemaakt. "Ik denk dat de vraag een record is," zei Al-Thawadi. "Mensen kopen en kijken ernaar uit om te komen, daar bestaat geen twijfel over," zei hij op het forum in Doha. Toch lijkt het er sterk op dat veel supportersverenigingen zich zorgen maken over de prijs van vluchten, de accommodatie en hun rechten in Qatar.

"We proberen een omgeving te creëren waarin de economie profiteert, maar die ook betaalbaar en toegankelijk is voor de fans, wat niet altijd gemakkelijk in evenwicht te brengen is," gaf hij toe. Er worden, volgens Al-Thawadi, dan ook regelmatig nieuwe hotels toegevoegd aan de hotelplatforms voor fans met een ticket. 

In totaal hebben de organisatoren naar eigen zeggen 40 miljoen aanmeldingen geregistreerd, waarvan zeventien miljoen in de eerste verkoopfase en 23 miljoen in de tweede.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie