Het is Gheysens menens: 'Na Alderweireld moet ook Mertens naar de Bosuil komen'

Het is Gheysens menens: 'Na Alderweireld moet ook Mertens naar de Bosuil komen'

18-06-2022 10:00 Laatste update: 12:13
67

Het mag duidelijk zijn: Paul Gheysens wil hemel en aarde bewegen om Royal Antwerp FC naar een landstitel te loodsen. Met Marc Overmars als sportief directeur pakte de steenrijke voorzitter al uit met de komst van Nederlands international Vincent Janssen. Ook Toby Alderweireld wordt al even verbonden aan Stamnummer Eén, maar nu is daar nog een Rode Duivel bijgekomen: Dries Mertens.

Volgens Het Laatste Nieuws heeft Antwerp inmiddels contact opgenomen met Mertens, die uit zijn contract loopt bij Napoli. De 35-jarige Rode Duivel was graag langer bij de Italiaanse club gebleven, maar bereikte geen akkoord met I Partenopei. Daar wil technisch directeur Overmars van The Great Old op inspelen. De club informeerde al bij de Napoli-legende of hij de stap ziet zitten. Tot op heden voetbalde Mertens nooit een minuut in de Jupiler Pro League.

Extra troefkaart: Mertens is een oude bekende van Marc Van Bommel. De Nederlandse trainer en de aanvaller speelden in het seizoen 2012/2013 nog samen in Eindhoven. Voor Mertens zou een terugkeer naar België interessant kunnen zijn, aangezien hij net vader is geworden. Hij heeft een 'exotischer' avontuur echter nog niet uitgesloten.

Naast Mertens wil Overmars ook Alderweireld naar de Bosuil halen. De ex-verdediger van Ajax, Atlético Madrid en Tottenham Hotspur is momenteel actief in Qatar. Beide ervaren internationals passen in de koers van Antwerp, dat graag grote namen in huis haalt. Vorige zomer werd Radja Nainggolan al aangetrokken. Uiteraard moet daarvoor ook flink wat boter bij de vis komen. Zo zou kersverse aanwinst Janssen van Gheysens een nettosalaris van ruim 2,5 miljoen euro mogen ontvangen.