Martinez vindt jonge Rode Duivels nog niet klaar: 'Zijn niet van hetzelfde niveau'

Martinez vindt jonge Rode Duivels nog niet klaar: 'Zijn niet van hetzelfde niveau'

08-06-2022 13:33
38

Roberto Martinez kreeg de voorbije dagen (en maanden) de kritiek amper te denken aan de toekomst. De bondscoach maakt nog steeds gebruik van de anciens. Ook in de verdediging, die er afgelopen vrijdag niet al te best uitzag tegen Nederland.

Na de nederlaag tegen Oranje werd luidop geponeerd dat Martinez voortaan voor de jeugd moet kiezen achterin. De bondscoach krijgt het verwijt amper te denken aan de defensie. Maar dat is volgens Martinez geen makkelijke opgave. "Ik ben hier begonnen met Vermaelen, Kompany, Vertonghen en Alderweireld. Intussen zijn Vermaelen en Kompany weg", gaf hij aan bij Sporza.

En volgens Martinez is de opvolging ook nog niet klaar om het stokje helemaal over te nemen van de huidige pionnen achterin. "Hebben we ze kunnen vervangen met spelers van hetzelfde niveau? Neen. Hebben we talenten op die posities? Ja, maar die jongens hebben die ervaring nog niet", klinkt het.

Toekomst
Toch maakt Martinez zich geen zorgen over de toekomst. Volgens hem is er wel flink wat potentieel. "We hebben een lange lijst met spelers die we volgen: Koni De Winter, Zeno Debast, Wout Faes, Leander Dendoncker, Sebastiaan Bornauw, Elias Cobbaut, ... Maar die 10 jaar ervaring in een topteam hebben ze niet. Dus ja, het niveauverschil tussen Vertonghen en Alderweireld en de rest van de verdedigers is nog groot", besluit hij.