VP Rapport: Dramatische defensie gebuisd, geen enkel pluspunt bij Rode Duivels

VP Rapport: Dramatische defensie gebuisd, geen enkel pluspunt bij Rode Duivels

03-06-2022 23:30
21

Een dramatische avond voor onze Rode Duivels, die vrijdag een pak slaag kregen tegen Oranje en gingen met 1-4 onderuit. VoetbalPrimeur België maakte een rapport op na een bijzonder pijnlijke avond voor de nationale ploeg.

Simon Mignolet – 5
De doelman werd niet geholpen door zijn verdediging en moest zich maar liefst vier keer omdraaien. Hield de Rode Duivels wel één keer recht met een uitstekende redding, maar meer zat er niet in.

Toby Alderweireld – 2
Speelt al maanden op een bedenkelijk niveau bij de Rode Duivels. Ook tegen Oranje had Alderweireld het weer moeilijk om zich te tonen. Dit lijkt toch stilaan het einde van zijn interlandcarrière te worden.

Dedryck Boyata – 2
Had het net zoals zijn collega's achterin met momenten bijzonder moeilijk. Ook in balbezit wist de verdediger amper de juiste man uit te kiezen en ging ook bij het tweede doelpunt pijnlijk in de fout. Met deze prestatie zal hij zich helemaal niet in de basis hebben gespeeld. Integendeel.

Jan Vertonghen – 3
Ook Vertonghen kende een moeilijke partij en zag af en toe sterretjes met de beweeglijke mannen voorin.

Thomas Meunier – 3
Kende een moeilijk seizoen bij Borussia Dortmund en heeft het ook de laatste interlands steeds moeilijk bij de Rode Duivels. Ook tegen Oranje had hij het moeilijk. Aanvallend kwam hij er niet aan te pas.

Hans Vanaken – 5
Blijft steeds meer minuten krijgen onder Roberto Martinez, al was het deze keer wel bijzonder moeilijk voor Vanaken om echt uit te blinken. Verzoop samen met Witsel op het middenveld en was aanvallend amper van waarde. Werd bij de rust dan ook gewisseld, maar zijn wissel zorgde niet voor beterschap en kregen de Rode Duivels nog drie tegendoelpunten te slikken.

Axel Witsel – 3
Speelde zoals altijd aanvallend amper een rol, maar kwam er deze keer ook defensief moeilijk uit. Verdedigde bij de openingstreffer iets te passief en maakte het Bergwijn bijzonder makkelijk om de bal in doel te schieten. Verloor na de wissel van Vanaken de greep helemaal op het middenveld en werd terecht naar de kant gehaald.

Timothy Castagne – 5
Een kleine verrassing op de linkerflank, maar daarom geen slechte verrassing. Toonde aanvankelijk veel initiatief en zorgde ook voor de eerste grote kans. Wist ook bijna te scoren, maar zijn doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Kevin De Bruyne – 5
Begon aanvankelijk op het middenveld, maar werd na de blessure van Lukaku in de spits gezet. De middenvelder mocht het dan opboksen tegen Aké en Van Dijk. Geen cadeau voor De Bruyne, die het daardoor bijzonder moeilijk kreeg en er in de tweede helft amper nog aan te pas kwam.

Romelu Lukaku – 5,5
Veel goede wil, veel goede loopacties. Lukaku had het echter moeilijk tegen de sterke en snelle verdedigers van Oranje. Ook de communicatie met de ploegmaats liep niet al te best, waardoor enkele goede passes niet altijd aankwamen. Na 25 minuten zat zijn partij er door een blessure al op.

Eden Hazard – 4
Het blijft duidelijk dat we nog ver van de beste Hazard zitten. Wist ook amper voor gevaar te zorgen. Zeker na het uitvallen van Romelu Lukaku en speelde alweer een vrij anonieme partij met af en toe enkele slechte passes. Werd bij de rust gewisseld.

Wissels
Leandro Trossard – 4

Viel in voor de geblesseerde Lukaku, maar leek wel niet op het veld te staan. Was zijn hele wedstrijd onzichtbaar.

Amadou Onana – 5
Viel in voor Hans Vanaken en moest voor meer defensieve stabiliteit zorgen op het middenveld. Dat lukte niet. Integendeel. Verzoop net zoals zijn collega Witsel, maar liet af en toe ook zien dat hij de man van de toekomst is.

Dries Mertens – 5
De invaller van Hazard. Mertens kreeg de opdracht toch wat kansen te creëren en het dus beter te doen dan Hazard. Dat lukte niet echt. Pas nadat het voor Oranje niet echt meer hoefde wist hij wel enkele kansen bij elkaar te spelen. Maar niet met een doelpunt tot gevolg.

Michy Batshuayi – 5
Kreeg de taak om toch dat doelpuntje te vinden en wist ook voor wat gevaar te zorgen. Wist uiteindelijk in het slot nog een eerredder te scoren.

Yannick Carrasco – 4
Net zoals Trossard bijzonder onzichtbaar.

Roberto Martinez – 0
Een goed openingskwartier. Meer zat er niet in voor de Rode Duivels. Na het uitvallen van Romelu Lukaku liep het helemaal mis. De ingrepen van de bondscoach hielpen daar niet bij. Leandro Trossard was onzichtbaar, het wisselen van Vanaken bleek al helemaal de doodsteek te zijn.

Zal er vooral voor moeten zorgen eindelijk weer een sterke defensie te vinden, wat toch al enkele interlands nu het grote probleem is bij de nationale ploeg.