Lang verlaat Club Brugge: “Ik heb het Belgisch voetbal heet gemaakt”

Lang verlaat Club Brugge: “Ik heb het Belgisch voetbal heet gemaakt”

01-06-2022 08:12 Laatste update: 08:19
156

Noa Lang kondigt in een interview met Het Laatste Nieuws zijn vertrek aan bij Club Brugge. De Nederlander wil de stap hogerop maken.

Lang was een veelbesproken figuur in de Belgische hoogste klasse en wil ook niet zonder een duidelijke boodschap vertrekken. “Ik heb het Belgisch voetbal heet gemaakt. Zo denk ik oprecht. Kinderen van zes-zeven jaar hier kennen Club Brugge nu. In Nederland kijkt men ineens naar jullie competitie. Dat was voor ik bij Club speelde niet zo.”

Volgens Lang zal hij gemist worden. “Geloof mij nou maar: België gaat me missen als ik weg ben. Ik heb jullie voetbal kleur gegeven. Volgend seizoen gaan jullie bidden dat er een Noa Lang rondloopt in België, die dan ook nog eens zo goed kan voetballen. Alleen… (grijnst) Die ga je bijna niet meer vinden.”

Lang ziet ook al een opvolger klaarstaan. “Nee, serieus, met Nusa staat mijn opvolger eigenlijk al klaar. Ik zeg soms tegen hem voor de grap: ‘Jij bent de enige die na mij het nummer tien mag dragen. Want ik weet niet of anderen dat gaan aankunnen – ze hebben grote schoenen te vullen.'”