Eriksen openhartig: 'Ik weet nog dat ik me focuste op mijn ademhaling'

Eriksen openhartig: 'Ik weet nog dat ik me focuste op mijn ademhaling'

23-05-2022 21:40
0

Christian Eriksen heeft in een openhartig interview met Sky Sports gereageerd op zijn hartaanval en de periode die daarna volgde. De middenvelder van Brentford werd na de tragische gebeurtenis overladen met steunbetuigingen, maar kon zelf moeilijk beseffen wat er allemaal gebeurd was.

Denemarken speelde op 12 juni 2021 in de groepsfase van het EK tegen Finland. "Het was voor mij een normale wedstrijddag. Maar tegelijkertijd ook een speciale, want we speelden in Kopenhagen een EK-wedstrijd. Die minuten dat ik op het veld lag, veranderden alles", zegt hij in gesprek met Sky Sports.

De middenvelder kan zich nog goed herinneren wat er voorafgaand aan het moment gebeurde. "Ik kreeg de bal na een ingooi. Daarna zakte ik in elkaar, in plaats van dat ik me rustig liet zakken", vertelt hij. "Ik weet nog dat ik mij focuste op mijn ademhaling. Daarna weet ik pas weer dat ik mijn ogen opende. Er stonden een heleboel mensen om me heen."

Eriksen werd wakker in het ziekenhuis. Hij besefte zich toen nog niet goed wat er gebeurd was, dat kwam een stuk later. Hij kreeg enorm veel reacties. "Ik reageerde op basis van reacties van anderen. Iedereen had het gezien, maar later raakte het mij zelf pas. En nog steeds gebeurt dat af en toe. Dan denk ik: ik ben er gelukkig nog. Hoe anders had het kunnen zijn?"

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie