Na knappe prestatie blijft Clement achter met deceptie: “Teleurstelling is groot

Na knappe prestatie blijft Clement achter met deceptie: “Teleurstelling is groot"

22-05-2022 10:45
4

Bijna had Philippe Clement het geflikt met AS Monaco, tien zeges op rij en een tweede plaats in de Ligue 1. Maar in de extra tijd tegen Lens ging het pijnlijk mis. Zo blijft Clement achter met een wrang gevoel, maar hij is natuurlijk wel terecht trots op zijn spelers.

In de 96e minuut kwam er zaterdag een einde aan de winning streak van Monaco. Ignatius Ganago werkte diep in de extra tijd de 2-2 tegen de touwen. Het doelpunt was er eentje met zware gevolgen voor Monaco. De ploeg uit het Prinsdom eindigt immers zo niet als nummer twee, maar als nummer drie en is niet rechtstreeks voor de Champions League geplaatst. "Iedereen werkte hard. De teleurstelling is groot. Maar ik ben trots op zijn spelers en staf. Soms is het voetbal wreed, aldus Clement.

Na een start met up en downs kreeg Clement Monaco volledig op de rails. Zijn ploeg won negen keer op rij, inclusief een zege tegen PSG. "Ik zag de afgelopen maanden een team van winnaars, die telkens de drie punten pakten. Zoals vandaag, met veel inzet , veel karakter in moeilijke tijden. Ik weet zeker dat we zullen herstellen van deze teleurstelling", meent de voormalige trainer van onder meer KRC Genk en Club Brugge.

Voor Monaco is het seizoen nu afgelopen. "Mijn spelers hebben hun vakantie verdiend. Ze kunnen trots zijn, ook al was de teleurstelling groot in de kleedkamer. Ze zijn mentaal geëvolueerd en werden winnaars", stelt Clement nog.