Siquet komt er nauwelijks aan te pas bij Freiburg: Lastiger dan ik had verwacht

Siquet komt er nauwelijks aan te pas bij Freiburg: "Lastiger dan ik had verwacht"

21-05-2022 10:28
1

Als één van de zeldzame lichtpuntjes bij Standard Luik speelde Hugo Siquet zich in de kijker bij SC Freiburg. Onze landgenoot maakte afgelopen winter ook de overstap naar de Duitse revelatie, maar daar loopt het niet van een leien dakje. Verder dan een twintigtal minuten kwam hij nog niet. Siquet geeft toe dat hij tijd nodig heeft om zich aan te passen.

Al van bij zijn overstap had de rechtstachter aangekondigd dat zijn aanpassing aan de Bundesliga tijd zou vergen. Vooral van de agressiviteit en het hogere ritme had hij schrik. Die angst blijkt nu ook gerechtvaardigd, want tot op heden mocht Siquet nog maar één keer proeven van de Duitse competitie. Dat gebeurde wel in de laatste twintig minuten van de partij tegen Rekordmeister Bayern München (1-4).

Toch had Siquet op meer gehoopt in zijn eerste maanden bij Freiburg. "Ik geef het toe, het is lastiger dan ik op voorhand had gedacht ... De werklast ligt hier hoger, met die pressing en de intensiteit. Daarbovenop zit ik ook nog eens ver van mijn familie ...", klinkt hij niet al te monter bij Proximus Pickx. Gelukkig zit het seizoen er bijna op, waardoor Siquet eens terug de batterijen kan opladen in zijn eigen regio. Eerst wacht deze zaterdagavond echter nog de finale van de DFB-Pokal. Hoogstwaarschijnlijk zal de Luikenaar daar geen actieve rol in vervullen. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie