Spannend einde, Anderlecht verzekert zich van derde plek na zege tegen Antwerp

Spannend einde, Anderlecht verzekert zich van derde plek na zege tegen Antwerp

12-05-2022 22:22
65

RSC Anderlecht heeft donderdag een uitstekende zaak gedaan en is er opnieuw in geslaagd om Royal Antwerp FC te verslaan. De dominante Brusselaars haalden het in eigen huis met 2-1 van The Great Old, al werd het in het slot toch nog spannend.

Na de pandoering van afgelopen weekend besloot Brian Priske om het roer helemaal om te gooien en zijn ploeg door elkaar te gooien. Onder andere geen Manuel Benson, Faris Haroun en Michael Frey, die uit de ploeg vielen.

De nieuwe mannen moesten tegen een RSC Anderlecht vol vertrouwen voor het verschil zorgen, maar hadden het moeilijk. De Brusselaars namen de partij al vroeg in handen en gaven The Great Old amper tot geen ruimte om tot voetballen te komen.

De Brusselaars werden ook al snel beloond voor dat goede begin. Na een uitstekende beweging werd Joshua Zirkzee in de zestien neergehaald en kreeg paars-wit ook een strafschop. Die werd ook omgezet door Sergio Gomez, die er 1-0 van maakte.

Wie een ander spelbeeld had verwacht na dat doelpunt, kwam bedrogen uit. Antwerp onderging het spel en kwam amper aan bod. Anderlecht bleef de bal opeisen, al bleven de echt grote kansen toch uit voor de Brusselaars.

Tot de allerlaatste minuten van die eerste helft. Man in vorm Francis Amuzu toonde zich opnieuw en kon vanuit een bijna onmogelijke hoek de bal in doel doen belanden na een mindere tussenkomst van Jean Butez. De 2-0 stond op het scorebord en Anderlecht leek op weg naar de winst.

Ook in de tweede helft maakte Antwerp weinig klaar. Het gaf een bijzonder uitgebluste indruk en leek vooral aan het einde van dit seizoen te denken. Anderlecht profiteerde er optimaal van en kwam dan ook helemaal niet in de problemen.

Brian Priske greep in en bracht Michael Frey op het veld. Dat bleek ook te inspireren. Plots toonde Antwerp een ander gezicht en wist het wel enkele kansen bij elkaar te spelen. Een aansluitingstreffer was niet langer ondenkbaar.

Spannend einde
Een teken van leven van Antwerp, dat uiteindelijk ook werd beloond door die aanvallende intenties. Iets meer dan tien minuten voor tijd kon Koji Miyoshi de 2-1 in doel koppen. Tot VAR Nathan Verboomen ingreep. Hij zag offside van Mbwana Samatta en liet Laforge naar de beelden kijken. Die besloot uiteindelijk om het doelpunt af te keuren.

Over en out voor Antwerp? Niet dus. Al snel na dat afgekeurde doelpunt toonde Antwerp zich veerkrachtig en wist het wél te scoren. Het was Abdoulaye Seck die profiteerde van een slechte keuze van Hendrik Van Crombrugge en voor de aansluitingstreffer zorgde. Plots werd het dan toch nog spannend voor paars-wit. Antwerp ging nog op zoek naar een gelijkmaker, maar vond die niet. Het bleef 2-1.

Dankzij die zege komt Anderlecht tot op vier punten van Union en maakt het dus nog steeds aanspraak op een tweede plek in de stand. Bij winst zondag van Union kan het op de slotspeeldag tot op één punt komen van de stadsrivaal.