De Laet praat over chronisch probleem: “Op het randje van een depressie”

De Laet praat over chronisch probleem: “Op het randje van een depressie”

07-05-2022 08:44 Laatste update: 09:03
7

Ritchie De Laet is een clubicoon bij Antwerp, maar de verdediger kampt al lange tijd met een chronisch darmprobleem: colitis ulcerosa.

De Laet heeft een ontsteking op de darmen en kampt daardoor soms plots met hevige krampen. Dat bezorgde de verdediger van Antwerp veel stress en twee wedstrijden begonnen al later door de darmproblemen. Mentaal woog dat ook door. “Ik snap wel ergens dat men, ook binnen de club, dacht dat het een puur mentale kwestie was, dat het op was, dat mijn carrière voorbij was”, citeert Gazet van Antwerpen De Laet.

De Laet is constant bezig met zijn darmproblemen. “Mentaal was ik ook leeg. Ik was op het randje van een depressie, ja. Heel veel zal het niet gescheeld hebben. De stress was ook immens, zeker voor een match: wat als mijn darmen beginnen op te spelen? Maar die stress is volgens mij niet de oorzaak, maar vooral een gevolg. Ik ben zo lang, zoveel periodes, echt heel goed geweest, met weinig of geen last Maar als het dan begint… Dan ben ik constant bezig met die ‘wat als'. En dat pakt zoveel energie van mij weg, het zuigt me gewoon helemaal leeg.”