United besluit thuisseizoen in stijl: Ronaldo bereikt geweldige mijlpaal

United besluit thuisseizoen in stijl: Ronaldo bereikt geweldige mijlpaal

02-05-2022 23:04
1

Manchester United heeft de laatste thuiswedstrijd van het Premier League-seizoen met 3-0 gewonnen van Brentford. Doelpunten van Bruno Fernandes, Cristiano Ronaldo en Raphaël Varane waren genoeg om The Bees op de knieën te krijgen. 

Na oorwassingen tegen Liverpool (4-0) en Arsenal (3-1) en een remise tegen Chelsea (1-1) snakte United weer eens naar een overwinning. De ploeg van Ralf Rangnick wilde Old Trafford dit seizoen nog eenmaal laten genieten en schoot uit de startblokken tegen Brentford. Binnen tien minuten schoot Fernandes zijn vijftigste treffer voor de club binnen na een op maat gegeven voorzet van Anthony Elanga. 

Na de vroege goal viel het duel stil en lieten The Mancunians de bal rondgaan. Ronaldo dacht even voor rust de marge te verdubbelen, al werd hier een stokje voor gestoken wegens buitenspel. Op het uur haalde de Portugees alsnog zijn gram. Na een goede individuele actie werd de 37-jarige vedette gevloerd in het strafschopgebied. Ronaldo ging zelf achter de bal staan en schoot hard raak, wat zijn dertigste doelpunt van het seizoen betekende. Bijzonder detail: sinds het seizoen 2009/2010 heeft de Portugees in ieder seizoen minstens dertig keer gescoord. 

Het toetje kwam van de voeten van Varane, die uit een corner voor zijn eerste United-treffer tekende. Door de zege staat United op 58 punten, vijf minder dan nummer vier Arsenal. The Gunners hebben zelfs nog twee duels tegoed ten opzichte van United, waardoor Champions League-voetbal een utopie is voor Erik ten Hag komend seizoen.