Witsel verlaat Dortmund, maar zal niet de redder van Standard worden

Witsel verlaat Dortmund, maar zal niet de redder van Standard worden

01-05-2022 13:18
4

Het verhaal van Axel Witsel bij Borussia Dortmund is bijna afgelopen. Dat bevestigde de Rode Duivel in de Duitse media. De supporters van Standard moeten evenwel niet hopen. Op zijn 33e keert Witsel niet als speler terug waar het voor hem allemaal begon.

Dortmund verloor zaterdag met 3-4 van Bochum. Na de match sprak Witsel met Westdeutsche Allgemeine Zeitung. Bij WAZ gaf hij aan dat Dortmund dit seizoen opnieuw te veel goals slikt. "Wij moeten hier een oplossing voor zoeken. Het moet verbeteren. Ik zeg 'wij', maar ik ben volgend seizoen weg."

Het contract van Witsel loopt deze zomer bij Dortmund af. Hij kan dus transfervrij de Duitse club verlaten. In de winter klonk het nog dat Juventus interesse toonde in de middenvelder. Een terugkeer naar Standard wordt het alvast niet voor Witsel. "Ik keer niet terug naar België" liet Witsel optekenen.

Witsel brak door bij Standard. Met de Rouches won hij onder meer twee Belgische landstitels. Daarna trok hij naar Benfica. Later zou Witsel zijn geld gaan verdienen in Rusland (Zenit Sint-Petersburg) en China (Tianjin Quanjian). In de zomer van 2018 haalde Dortmund Witsel terug naar Europa.