Xavi vindt dat Frenkie elk duel 'constant moet zijn': 'Goed gesprek gehad'

Xavi vindt dat Frenkie elk duel 'constant moet zijn': 'Goed gesprek gehad'

30-04-2022 13:45
0

Xavi Hernández heeft in aanloop naar de wedstrijd tussen FC Barcelona en RCD Mallorca gesproken over de uitspraken van Ronald Koeman én over de huidige vorm van Frenkie de Jong. De Barcelona-trainer is duidelijk.

Koeman liet zich afgelopen week ontvallen dat Real Madrid bij zijn vertrek acht punten meer had dan Barcelona, nu is dat het dubbele. Daarnaast kreeg Xavi de ruimte om nieuwe spelers te halen, Koeman nauwelijks. "Barça is op sommige vlakken zeker verbeterd. Ze hebben drie aanvallers gehaald, maar je kunt het niet vergelijken", zo gaf Koeman aan.

Xavi heeft zaterdag gereageerd op de uitspraken van Koeman. "Ik ga mijn mening er niet over geven. Ik heb enorm veel respect en bewondering voor hem", aldus de Barcelona-trainer. "Maar we moeten aan het hier en nu denken. Het leek erop dat we de sleutel gevonden hadden, maar opeens volgden er drie nederlagen op rij."

Frenkie de Jong is een van de spelers die zijn kwaliteiten de afgelopen wedstrijden niet op het veld liet zien. De frustratie was van zijn gezicht af te lezen toen hij tegen Rayo Vallecano gewisseld werd. "Hij moet er in elke wedstrijd staan", doelt Xavi op de Nederlander. "We hebben een goed gesprek gehad. Hij heeft uitstekende wedstrijden gespeeld, maar moet wel constant zijn. Hij is hier om het verschil te maken. Hij is een belangrijke speler voor nu én voor de toekomst."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie