Oostende en Zulte Waregem amuseren zich in post-seizoen-oefenmatch met acht goals

Oostende en Zulte Waregem amuseren zich in post-seizoen-oefenmatch met acht goals

28-04-2022 18:29

Voor KV Oostende en SV Zulte Waregem zit het seizoen er, net als bij zeven andere clubs uit de Jupiler Pro League, er al twee weken op. Beide ploegen vonden dan ook de tijd om een onderling oefenduel af te werken. Daarin werd met scherp geschoten: uiteindelijk trok KVO aan het langste eind met 5-3.

Tijdens de competitie hadden De Kustboys redelijk wat moeilijkheden om het vijandelijke doel te vinden, maar daar viel donderdagmiddag niets van te merken. Nochtans viel de eerste treffer aan de overzijde. Nadat Jelle Vossen al eens gevaarlijk was geworden, werkte Abdoulaye Sissako binnen na een hoekschop die bleef hangen. Rond het half uur verdubbelde Zinho Gano die score zelfs: 0-2.

Het sein voor KVO om de motor dan toch eens aan te zwengelen. Nog voor de rust was Zulte Waregem haar dubbele bonus kwijt. Eerst scoorde Alessandro Albanese na een keurige dribbel, even later hing Evangelos Patoulidis de bordjes weer in evenwicht. Daar bleef het echter niet bij: Thierry Ambrose zette Oostende zelfs op voorsprong, maar vlak voor het rustsignaal liet Alessandro Ciranni de 3-3 al optekenen. En dan waren we nog maar halfweg!

Wie gedacht had dat het tempo na de pauze wel wat gezakt zou zijn, kwam bedrogen uit. Vooral KVO ging op haar élan door. Kenny Rocha Santos trapte al vroeg raak voor 4-3 en net voor het uur had de thuisploeg dan toch een betekenisvolle kloof te pakken, toen Andy Musayev voor 5-3 zorgde. Daarmee was het verzet van Essevee gebroken, al vielen er wel nog enkele schuchtere pogingen te noteren. De 5-3-stand bleef evenwel tot het einde op het scorebord staan.