Club Brugge wint eerste Play-Off 1-wedstrijd tegen Royal Antwerp FC

24-04-2022 15:20
73

Club Brugge heeft de eerste Play-Off 1-wedstrijd gewonnen tegen Antwerp FC met 1-0. Het enige doelpunt werd gemaakt door Tajon Buchanan. Blauw-zwart komt zo (even) op gelijke hoogte met leider Union.

Aan de 5-3-2-opstelling van Antwerp te zien leek The Great Old zich aanvankelijk in te gaan graven op Jan Breydel. Dat bleek echter niet zo. Ze kwamen de eerste helft redelijk aanvallend voetbal brengen. Haroun en Frey mistten beide een grote kans.

Club Brugge kon vooralsnog enkel dreigen met dribbels van Lang en Buchanan. Toch kreeg ook blauw-zwart een huizenhoge kans met Skov Olsen.

Het was dan Club Brugge dat met een voorsprong ging rusten. Tien minuten voor rust was het een schot van Buchanan dat via de voet van Haroun binnen viel. 1-0 na een ruwe eerste helft met veel tackles op en over het randje.

Tweede helft
De tweede helft begon gezapiger met afwachtend spel langs beide kanten. Antwerp zocht niet voor de volle 100 procent naar de gelijkmaker, maar kreeg wel uitstekende mogelijkheden om kansen te creëren, die greep het echter niet.

Ook blauw-zwart creëerde niet te veel kansen. Het stokte vaak bij de laatste pass voor doel. Ook het laatste deel van de wedstrijd werd vooral gekenmerkt met strijd. In de toegevoegde tijd moest Seck het veld nog verlaten na een duw aan Mechele, hij kreeg zijn tweede gele kaart.

Club Brugge wint zo een niet al te hoogstaande eerste wedstrijd van de Play-Offs, en komt zo (even) op gelijke hoogte met Union. De leiders spelen om 18u30 tegen de buren uit Anderlecht.