OFFICIEEL: Vanzo (ex-Club Brugge) verlaat Roemenië en trekt naar amateurclub

OFFICIEEL: Vanzo (ex-Club Brugge) verlaat Roemenië en trekt naar amateurclub

18-04-2022 23:09

Voor Floriano Vanzo is het avontuur in Roemenië afgelopen. De ex-speler van Club Brugge, Waasland-Beveren en RE Virton heeft besloten om terug naar België te keren. Hij zal uitkomen voor de amateurclub RAA La Louvière.

Dat kondigde de club uit Tweede Amateurklasse zelf aan via de officiële kanalen. Vanzo vertrok in 2020 uit ons land en ging aan de slag in Roemenië. Hij tekende bij ACSM Poli Iasi, maar wist daar nooit helemaal te overtuigen.

Zijn laatste partij in Roemenië dateerde van november en Vanzo gaf al aan dat hij hoopte op een vertrek bij de club. De laatste maanden trainde hij al mee bij La Louvière en nu heeft hij de technische staf en het bestuur ook kunnen overtuigen om hem een contract aan te bieden.

Voor Vanzo dus ook een terugkeer naar ons land. Hij werd opgeleid bij Club Brugge en werd na een uitleenbeurt aan Parma defintief overgenomen door Waasland-Beveren. Daar speelde hij uiteindelijk 85 wedstrijden mee op het hoogste niveau.

Mede door een zware blessure had hij het echter moeilijk om terug op zijn oude niveau te komen. Bij La Louvière krijgt Vanzo de kans om zijn carrière opnieuw te lanceren. De tradicitieclub staat momenteel met een straatlengte voorsprong op kop in de Tweede Amateurklasse.