Cayman heeft niets tegen vetmeting: Die parameters zijn deel van topsportverhaal

Cayman heeft niets tegen vetmeting: "Die parameters zijn deel van topsportverhaal"

07-04-2022 11:24 Laatste update: 11:28
1

De verwijdering van Davinia Vanmechelen uit de selectie van de Red Flames blijft de gemoederen verhitten. De speelster van Standard Luik schiet momenteel fysiek te kort, oordeelde de medische staf van de bondscoach, tot haar eigen onvrede. Ploeggenote Janice Cayman bekijkt dat plaatje echter op een andere manier.

De aanvalster van de Red Flames steekt Vanmechelen in eerste instantie een hart onder de riem, maar laat niet na om haar eigen mening te geven over het voorval. "In Lyon worden wij trouwens ook elke week gewogen en wordt ons vetpercentage ook gemeten. Dat is gewoon iets dat erbij hoort. Het is niet altijd fijn, maar al die
parameters maken wel deel uit van het topsportverhaal", vertelt Cayman bij Het Nieuwsblad. Volgens haar ligt die focus in andere sporten zelfs nog veel hoger.

Daarnaast liggen de eisen niet voor alle Flames even hoog, onthult Cayman. "Iedereen heeft zijn eigen afspraken." Wie welke doelstelling moet behalen, is niet bekend onder elkaar. "Bij mij zijn de verwachtingen gewoon een stabiele lijn. Bij jongere speelsters kan dat meer schommelen", analyseert Cayman. Naar eigen zeggen voelt zij zich wel goed in haar vel binnen dat systeem.