Anderlecht oogt klaar voor Champions Play-Off: 4-0 met goed voetbal, leuk

Anderlecht oogt klaar voor Champions Play-Off: "4-0 met goed voetbal, leuk"

04-04-2022 13:00 Laatste update: 13:54
2

RSC Anderlecht heeft op een cruciaal moment haasje-over gespeeld met KAA Gent. Als de Brusselaars komend weekend in Kortrijk een even goed resultaat neerzetten als hun rechtstreekse concurrent tegen OH Leuven, is het toegangsbewijs voor de Champions Play-Off definitief binnen. Na de ruime 4-0-zege tegen Sporting Charleroi zit het met het vertrouwen wel snor, bevestigt Kristoffer Olsson.

Hoewel De Zebra's stevig in de top-acht staan, walste Anderlecht over hen heen. Vooral in de eerste helft toverde de thuisploeg een sterke prestatie op de mat. "4-0 winnen met goed voetbal, dat is leuk", geeft Olsson toe bij Sporza. Algemene tevredenheid dus, al zag de Zweed ook een klein werkpuntje. "Als we ons goede begin iets langer hadden doorgetrokken, hadden we het in de eerste helft al kunnen afmaken", klinkt het.

Olsson werkte zelf een keurige partij af, al stond hij in het begin van de tweede helft even in de (negatieve) schijnwerpers. Na een onbesuisde tackle op Marco Ilaimaharitra, met weliswaar weinig contact, kreeg de controlerende middenvelder slechts geel. "Ik probeer gewoon de ploeg te helpen. Ik was een beetje bang dat ik rood zou krijgen", is Olsson eerlijk. "Gelukkig gebeurde dat niet. Bij het duel erna veroverde ik de bal en maakten we de 2-0."