Sels draagt overwinning op aan Van Damme: Zat met mijn gedachten bij hem

Sels draagt overwinning op aan Van Damme: "Zat met mijn gedachten bij hem"

30-03-2022 07:14
1

Matz Sels kreeg woensdag de kans om zich te tonen bij de Rode Duivels. De doelman begon tegen Burkina Faso én hield ook de nul. Een geslaagde partij dus voor de doelman, al had hij achteraf voornamelijk aandacht voor Miguel Van Damme.

Eerder op de dag raakte namelijk bekend dat Van Damme na een jarenlange strijd tegen leukemie was overleden. "Ik ben blij dat ik een goede prestatie heb afgeleverd, maar aan de andere kant is het ook een hele droevige dag", gaf Sels aan tegenover Het Nieuwsblad.

De wedstrijd tegen Burkina Faso stond ook deels in het teken van Van Damme, die bijzonder geliefd was bij zijn concullega's. "Mijn gedachten zijn ook bij Miguel Van Damme en zijn familie. Daarom dat ik deze wedstrijd ook voor hem gespeeld heb", aldus Sels.

Voor Sels was het alvast zijn tweede interland als Rode Duivel. Vorig jaar mocht hij al een minuutje invallen. "Het is niet altijd makkelijk geweest voor mij, ik ben er al veel bij geweest maar had nog nooit mogen spelen", geeft Sels aan. "Mijn redding in het begin van de wedstrijd was goed voor het vertrouwen. Ik ben ook tevreden over het verdere verloop en kijk uit naar de volgende wedstrijden", besluit hij.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie