Trajkovski wil stunten: Belangrijkste wedstrijd uit mijn leven

Trajkovski wil stunten: "Belangrijkste wedstrijd uit mijn leven"

29-03-2022 11:15 Laatste update: 11:41

Maakt Noord-Macedonië zit jaar zijn WK-debuut? Na de stuntzege tegen Italië moet nu ook Portugal voor de bijl gaan. Aleksandar Trajkovski is klaar om die droom te realiseren. 

Trajkovski maakte al het winnende doelpunt tegen Italië. Het WK ligt nu binnen handbereik. "Toen ik de bal kreeg, had ik eigenlijk geen idee waar de goal was of waar de doelman stond", aldus Trajkovski bij Het Nieuwsblad. "Maar ik besloot gewoon te trappen met alle kracht die nog in mij zat."

Tegen Portugal zal het opnieuw lastig worden. "Zelfs het truitje van Cristiano Ronaldo kan mij niets schelen. Ik zou veel liever naar het WK gaan. Nooit eerder stond Noord-Macedonië zo dicht bij een WK. Die titelmatch met Zulte Waregem tegen Anderlecht in 2013 was tot vorige week nog de belangrijkste wedstrijd uit mijn leven. Dat was er ook één op leven en dood, maar deze finale tegen Portugal staat uiteraard nog een trapje hoger."

Trajkovski speelt momenteel voor Al-Fahya, een club uit Saoedi-Arabië. In België speelde hij ook nog even op huurbasis bij KV Mechelen