Burkina Faso heeft duidelijk plan: “Defensief blok en daaruit snel uitbreken”

Burkina Faso heeft duidelijk plan: “Defensief blok en daaruit snel uitbreken”

28-03-2022 23:13

Burkina Faso neemt het dinsdag in het Lotto Park op tegen de Rode Duivels. De assistent-bondscoach van de halve finalist van de Afrika Cup heeft een duidelijk plan voor de manschappen van Roberto Martinez.

Burkina Faso zal zoals verwacht op de counter spelen. “We werken aan een defensief blok en willen van daaruit snel proberen uitbreken. We herhalen de tactische opdrachten en als de spelers gedisciplineerd spelen, gaan ze een goede match spelen. We zijn allemaal heel gemotiveerd tegen de nummer één van de wereld en hopen op een goed resultaat”, citeert Het Nieuwsblad assistent Amadou Sampo.

Aanvoerder Bertrand Traoré kwam pas later bij de selectie voor visaproblemen. “Ik heb een groep in goede moed gevonden, ondanks de zware nederlaag in Kosovo. We trainen nog maar net samen, het is afwachten hoe de wedstrijd zal verlopen. Het is een grote wedstrijd voor het Burkinese voetbal. We zijn de eerste spelers uit Burkina Faso die kunnen spelen tegen zo’n groot voetballand. Iedereen is fier en erg gemotiveerd. We zijn het onszelf verplicht een goede prestatie neer te zetten.”