L'Equipe: 'Hazard best betaalde Rode Duivel, Neymar allerduurste'

L'Equipe: 'Hazard best betaalde Rode Duivel, Neymar allerduurste'

22-03-2022 11:45
8

L'Equipe pakt uit met een lijvig artikel over de topsalarissen in de Europese competities. Daaruit blijkt onder meer dat Eden Hazard de best betaalde Rode Duivel in Europa is, net voor Kevin De Bruyne. 

Hazard zit bij Real Madrid meer op de bank dan hem lief is, maar dat heeft geen effect op zijn salaris. Hij blijft elke maand 2,27 miljoen euro opstrijken. Daarmee is hij nog duurder dan De Bruyne, die moet zien rond te komen met 2,06 miljoen euro. De enige speler in La Liga die nog meer verdient is Gerard Piqué, die 2,33 miljoen euro verdient bij FC Barcelona.

De best betaalde speler in Europa is Neymar, die bij PSG een maandloon van 4,08 miljoen euro krijgt. De nummer twee is een andere speler van PSG: Lionel Messi met 3,375 miljoen. Als derde volgt Cristiano Ronaldo, die 2,63 miljoen euro per maand mag bijschrijven bij Manchester United. 

Het verschil tussen PSG en de rest van de Ligue 1 wordt ook pijnlijk duidelijk als we de gemiddelde lonen bekijken. Het gemiddelde maandloon in de A-kern van PSG is 990.000 euro. Olympique Marseille is tweede met 226.000 euro, niet eens een kwart dus...