Scherpen (KVO): Ik draag maat 48, soms wat ingewikkeld om schoenen te vinden

Scherpen (KVO): "Ik draag maat 48, soms wat ingewikkeld om schoenen te vinden"

17-03-2022 10:30
2

Kjell Scherpen werd in de allerlaatste minuut van de januari-mercato uitgeleend door . We hebben de Nederlandse doelman nog niet vaak aan het werk gezien. Maar opvallen doet hij toch. Met zijn 2,06 meter heeft hij een profiel dat wel meteen in het oog springt...

Het lijkt allemaal natuurlijk in zijn voordeel te spelen, die twee meter en zoveel. Toch is het niet altijd even leuk geweest klinkt het bij de doelman. Vaak is de perceptie meteen anders bij de toeschouwer. "Toen ik aan mijn eerste seizoen begon, was het: 'Hij is zo groot, hoe heeft hij dat niet kunnen stoppen,” vertelt hij aan La Dernière Heure. Mensen verwachten veel van je. Oké, dat is normaal. Maar het gaat niet altijd zoals je wilt en soms vergeten ze dat ik nog maar 22 ben.”

Blijven groeien
Toen hij achttien jaar was, had hij een lengte van 1 meter 80. Dat is niet abnormaal voor die leeftijd. Er waren toen ongetwijfeld grotere leerlingen op school. Maar toen hij zeventien werd, begon hij die allemaal in te halen. “2 m op mijn 18e, toen 2,02 m op mijn 19e en ik ben de laatste jaren blijven groeien tot ik 2,06 m ben. Maar dat is het, ik ben klaar met groeien nu.”  

Maat 48
"Toen ik jonger was, had ik er geen probleem mee, omdat ik, zoals ik al zei, niet erg lang was.” Als hij nu door de stad loopt wordt hij wel vaak aangestaard. In Brighton en Amsterdam was het zelf zo dat mensen hem herkenden net door zijn lengte. “Maar dat hoort bij het werk,” vertelt Scherpen. Hij lijkt wel last te hebben met het vinden van het juiste schoeisel. “Ik draag maat 48, dat is natuurlijk groter dan gemiddeld en het is soms wat ingewikkeld ze te vinden, maar ik red me wel," besluit Kjell.