'Weinig geloof in KAA Gent, Nederlanders mogen hopen op Conference League-winst'

'Weinig geloof in KAA Gent, Nederlanders mogen hopen op Conference League-winst'

10-03-2022 15:45
8

Wordt de allereerste Conference League-editie gewonnen door een Belgische club? Afgaande op de data van onderzoeksbureau FiveThirtyEight is die kans in elk geval niet groot. KAA Gent is het enige Belgische team nog actief in die competitie, maar wordt ook niet gezien als een kanshebber op eindwinst.

Op basis van onder meer marktwaarde, vorm van de dag en expected goals - mee én tegen - worden de zestien overgebleven clubs voorzien van een ranking. KAA Gent neemt het op tegen PAOK. Op papier een haalbare kaart, maar daarna schat FiveThirtyEight in dat het weleens bijzonder moeilijk kan gaan worden.

Op 25 mei staat de finale van de Conference League op het programma. Volgens het onderzoeksbureau is er op dit moment slechts 7% kans dat Gent die finale ook haalt. De Buffalo's staan daarmee in de middenmoot van kanshebbers. Kopenhagen, Bodo/Glimt, PAOK, Basel, LASK Linz, Vitesse en Partizan worden wel nog lager ingeschat door het onderzoeksbureau.

FiveThirtyEight gelooft dat AS Roma het meeste kans heeft om de Conference League te winnen en geeft de Italianen een percentage van 17% kans op eindwinst. Als AS Roma niet wint, lijkt het toernooi weleens naar een Nederlandse club te kunnen gaan. Zo staan Feyenoord (16%), PSV (13%) en AZ (11%) ook nog in de top vijf.