Barcelona met gelijkspel richting Napoli: 'Zo kunnen we de Europa League winnen'

Barcelona met gelijkspel richting Napoli: 'Zo kunnen we de Europa League winnen'

18-02-2022 16:15
4

Gérard Piqué heeft vertrouwen in een succesvolle Europese campagne voor FC Barcelona. In de tussenronde van de Europa League speelde de ploeg thuis met 1-1 gelijk tegen het Napoli van Dries Mertens, maar toch denkt de verdediger al aan een toernooizege.

Barcelona zal volgende week donderdag alle zeilen moeten bijzetten in Napels om de Italianen uit te schakelen, maar Piqué heeft er in ieder geval alle vertrouwen in. De verdediger was na de heenwedstrijd bijzonder opgewekt. "Ik ben ervan overtuigd dat we het toernooi kunnen winnen", zei hij voor de camera van Movistar.

Het spelbeeld van de wedstrijd tegen Napoli was volgens hem gunstig. "Als we zo spelen, kunnen we de Europa League winnen. Als we in de terugwedstrijd dezelfde kansen bij elkaar spelen als dat e vandaag deden, zullen ze erin gaan en gaan wij door naar de volgende ronde. Het is ons doel om uiteindelijk die beker te winnen."

Piqué en zijn ploeg spelen dit weekend in competitieverband een uitwedstrijd bij Valencia, waarna het donderdag op bezoek moet in Napels.