Nagelsmann reageert op Süle-relletje: 'Denk ik: wat heb ik verkeerd gedaan?'

Nagelsmann reageert op Süle-relletje: 'Denk ik: wat heb ik verkeerd gedaan?'

03-02-2022 23:27

Julian Nagelsmann heeft voor het eerst gereageerd op het aanstaande vertrek van Niklas Süle bij Bayern München. De oefenmeester heeft een goed gesprek gevoerd met de centrale verdediger, maar wil er niet te diep op ingaan.

Süle besloot onlangs naar buiten te brengen dat hij na dit seizoen transfervrij vertrekt bij Der Rekordmeister. Dat kwam hem op flinke kritiek te staan van oud-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge, die stelde dat het Süle alleen om het geld zou gaan. "Waardering is een eenheid die euro heet, niets anders", zo liet Rummenigge optekenen.

Nagelsmann reageert teleurgesteld op het aanstaande vertrek van Süle. "Niklas kwam naar me toe en zei: trainer, ik ga! Ik ken de reden, maar dat blijft tussen ons. We hebben een open gesprek gevoerd en ik weet waarom hij de beslissing genomen heeft", wordt Nagelsmann geciteerd door BILD.

"Wanneer er een speler vertrekt die veel speelminuten maakt, dan denk ik: wat heb ik verkeerd  gedaan?", vervolgt Nagelsmann. "Had ik wat beter kunnen doen? In dit geval denk ik, dat we in onze samenwerking, erg veel goed gedaan hebben", sluit de Bayern-trainer af.