Schreuder: Blij met de overwinning, maar die was niet verdiend

Schreuder: "Blij met de overwinning, maar die was niet verdiend"

03-02-2022 07:15 Laatste update: 07:16
20

Club Brugge-trainer Alfred Schreuder stond na de bekermatch tegen KAA Gent de pers te woord. Hij hield zich niet in om kritisch te zijn voor zijn ploeg.

Club Brugge won met 0-1 in de Ghelamco Arena, maar daar mag Club blij mee zijn volgens Schreuder. "Het was geen verdiende overwinning", zo zei Schreuder. De Nederlander wees erop dat Gent in de eerste helft de betere kansen had en dat zijn ploeg slordig was in balbezit. "We stonden angstig op het veld en waren niet dominant."

Dat KAA Gent in de eerste helft de betere kansen had, maar die niet benutte, zag ook Schreuder. "In de tweede helft kwamen we veel beter in de wedstrijd", gaf Schreuder aan die een bloemetje wierp naar zijn keeper Simon Mignolet, die volgens hem uitstekend keepte.

Jack Hendry kreeg geen bloemetje van zijn coach aangezien die na 59 minuten een tweede keer geel pakte. "Die rode kaart is een beetje discutabel, maar als je al geel hebt, mag je daar nooit het risico lopen", aldus Schreuder.

Drie minuten voor die rode kaart was Club Brugge via Charles De Ketelaere op voorsprong gekomen en die gaf het niet meer weg. Schreuder stelde dat zijn ploeg gevochten heeft met tien man en dat Gent daardoor bijna geen kansen meer creëerde. "Voetballend gezien was het niet het Club Brugge dat ik wilde zien, maar qua mentaliteit zeker wel", aldus Schreuder die nog concludeerde dat hij niet vond dat Gent verdiende te verliezen.