Clement slaat even wit uit na 0-3-voorsprong, maar haalt laatste acht in de beker

Clement slaat even wit uit na 0-3-voorsprong, maar haalt laatste acht in de beker

30-01-2022 23:04
2

Philippe Clement heeft zijn tweede overwinning als hoofdcoach van AS Monaco te pakken. In de Coupe de France, het belangrijkste Franse bekertoernooi, plaatste zijn club zich voor de kwartfinales door RC Lens te verslaan: 2-4.

Aangezien Monaco in de Ligue 1 pas op plek zeven staat en nog stevig zal moeten knokken voor Europees voetbal, is de Coupe de France een belangrijk doel in het Prinsdom. Dat had Clement zijn spelers goed in de oren geknoopt. Nog voor het half uur had zijn elftal al een 0-3-voorsprong vast in Lens. Wissam Ben Yedder, Jean Lucas en Sofiane Diop waren de doelpuntenmakers.

Rond het rustsignaal ging het hart van Clement toch weer wat sneller slaan. Lens kwam terug tot 2-3, waardoor het laatste half uur behoorlijk enerverend verliep. Uiteindelijk wierp Ben Yedder zich nog maar eens op tot redder van Monaco, door enkele minuten voor het laatste fluitsignaal de 2-4 op het scorebord te plaatsen. Na een vier op negen in de Ligue 1 heeft Clement nu een tweede zege beet.

Naast Monaco zijn al zes andere kwartfinalisten bekend in de Coupe de France. Op Olympique Marseille en FC Nantes na zijn dat stuk voor stuk mindere goden, met ook nog Versailles, Amiens SC, Bastia en Bergerac. Maandagavond kan daar wel nog een klepper van formaat bij komen, als Paris Saint-Germain zich niet verslikt in OGC Nice.