VP Combi-elftal: Union en Anderlecht samen in het beste Brusselse elftal

VP Combi-elftal: Union en Anderlecht samen in het beste Brusselse elftal

29-01-2022 22:19 Laatste update: 30-01-2022 12:15

Jarenlang lagen Brusselse derby’s in de diepvriezer, maar nu zijn alle ogen gericht op Union Saint-GilloiseRSC Anderlecht. Door het sprookjesachtige succes van de Unionisten is deze wedstrijd naast een derby ook gewoon een ware topaffiche. Daarom stelde VP voor u een Brussels combi-elftal samen.

Concurerende keepers

Union incasseerde in 24 wedstrijden slechts 21 doelpunten en Anthony Moris hield met 10 cleansheets het vaakst zijn netten schoon. Toch kozen we voor Hendrik Van Crombrugge tussen de palen. De doelman van Anderlecht kon dit seizoen niet altijd op dezelfde goed georganiseerde ploeg voor zich rekenen als zijn collega van Union. Anderlecht kreeg nog maar 29 goals tegen en daar heeft Van Crombrugge een zeer groot aandeel in. Hij speelde al elke minuut dit seizoen en wist zes keer de nul te houden.

Boomlange Brusselse verdediging

Dit Brusselse elftal speelt in een 3-5-2 formatie en de achterlijn bestaat uit twee Unionisten en één Paarshemd. Ismael Kandouss miste dit seizoen slechts 1 competitiewedstrijd (1-3 nederlaag tegen OHL) en was dit seizoen een rots in de branding bij l’USG. Voetballend niet de allersterkste, maar een aartsmoeilijk te passeren pion door zijn beheerste kracht en uitstekende positiespel. Christian Burgess is de andere boomlange Unionist in de Brusselse verdediging. Hij miste de eerste vijf competitiewedstrijden, maar groeide daarna uit tot een onmisbare waarde in het team van Felice Mazzu. De 30-jarige Engelsman kwam dit seizoen ook al drie keer tot scoren. Wesley Hoedt geeft een paarse toets aan dit verdedigingstrio. Tot voor zijn rode kaart tegen Cercle Brugge had de Nederlander iedere minuut van dit seizoen gespeeld. Meestal van cruciale waarde in de centrale as van de Anderlecht defensie en verdient dus zeker zijn plaats in dit elftal.

Stevige statistieken

Op het middenveld vinden we met Bart Nieuwkoop een Unionist op de rechterwingback. In de heenwedstrijd in het Lotto Park moest de Nederlander nog invallen, maar na enkele wedstrijden als tweede keuze is de altijd voor dreiging zorgende Nieuwkoop niet meer weg te denken uit de basiself van Mazzu.

Een jeugdproduct van Neerpede kan niet ontbreken in dit Brusselse elftal. Yari Verschaeren is aan een goed seizoen bezig voor Anderlecht en zorgde al voor vijf doelpunten en vier assists. De nog altijd maar 20-jarige Verschaeren staat dit seizoen meer dan zijn mannetje in de Jupiler Pro League.

De aanvoerdersband van de leider in 1A hangt rond de arm van Teddy Teuma. De Maltese international is niet alleen een leider en werkpaard, maar kruipt ook in de statistieken. In 23 wedstrijden was Teuma goed voor vier goals en zes assists. Wie Teuma zegt zegt ook Casper Nielsen. De Deense Unionist speelde dit seizoen bijna iedere minuut en is van goudwaarde voor stamnummer 10. Naast zijn onwaarschijnlijke drive om tot het uiterste te gaan, verschijnt zijn naam ook geregeld op het scorebord.

Sergio Gomez toonde zich sinds zijn komst in Brussel van onschatbare waarde voor Paars-Wit. Het Barça-jeugdproduct is met elf assists en vijf doelpunten een van de absolute uitblinkers in de Belgische hoogste klasse. De 21-jarige Spanjaard miste nog nauwelijks minuten dit seizoen.

Het dodelijkste duo

Ondanks dat Anderlecht vooral met Joshua Zirkzee en Benito Raman ook een veel scorende voorhoede heeft, is hét onafscheidelijke koningskoppel dit seizoen afkomstig uit het Dudenpark. Dante Vanzeir en Deniz Undav doen al een heel seizoen monden openvallen. Vanzeir dwong een selectie voor de Rode Duivels af en legt met 13 goals en 8 assists prachtige cijfers voor. Nog straffer doet zijn spitsbroeder Undav, die met 18 goals en 10 assists de meest productieve speler van 1A is.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

No Poll